milivolt electronics world news \'Gollum\'_fotorafndan_ceza_alan_doktor:_Ynetmen_destek_iin_Trkiye\'ye_gelecek-didimhaber.net
23-02-2016

\'Gollum\' fotorafndan ceza alan doktor: Ynetmen destek iin Trkiye\'ye gelecek

\'Gollum\'_fotorafndan_ceza_alan_doktor:_Ynetmen_destek_iin_Trkiye\'ye_gelecek

Yüzüklerin Efendisi filmindeki hayali \"Gollum\" karakteriyle Cumhurbakan Recep TayyipErdoan’n fotoraflarn, babakanl döneminde sosyal paylam sitesinde yan yan yaymlad için memurluktan atlan ve hakknda dava açlan Dr. Bilgin Çiftçi, kendisine destek için söz konusu filmin yönetmeni Peter Jackson\'n Türkiye’ye gelmek istediini söyledi. Aydn’da devem eden davalara katlarak destek vermesi beklenen Jackson\'n gelip gelmeyecei, önümüzdeki günlerde kesinlik kazanacak.

Cumhurbakan\'na hakaret iddiasyla açlan ceza davas, bilirkii raporu gelmedii için ertelendi. Aydn 3. Asliye Ceza Mahkemesi, “Gollum” karakterinin kötü olup olmadnn tespiti için bilirkii atanmasn istemiti. Üç kii olaca belirtilen bilirkii heyetinin iki kii olduu ve henüz raporlarn tamamlamad örenildi. Bilgin için 6 aydan 2 yla kadar hapis cezas talep ediliyor.

Dr. Bilgin Çiftçi, adliyede Cihan Haber Ajans (CHAN)’a yapt açklamada, “Bugün bizim adli ceza davamzn mahkemesi olacakt. Bu mahkemede karar bilirkii raporuna göre verilecei için bilirkii rapor süreci biraz gecikti. 3 Mart tarihinde stanbul’da karar verilecek. Bugün mahkemeye avukatm girecek, tarihi örenmi olacaz. Bununla beraber benim bir de adli yarglanmam vard. Bir paylam yapmtm Facebook sayfamda. Buna yaplan bir ikayete istinaden adli yarglamann yannda bir de idari soruturma oldu. Bunun neticesinde memuriyetten men karar çkt hakkmda. Memuriyetten men kararna istinaden de yapm olduum aile hekimlii görevimin sözlemesi feshedildi. Yaklak iki aydr hem devlet memuriyetinden hem de aile hekimliinden çkarlm durumdaym. Paylamm bir caps idi. Dönemin babakanyla Yüzüklerin Efendisi filmindeki Gollum ya da Simegol karakteriyle yan yana bulunan, bakalar tarafndan düzenlenmi, karikatürize bir caps idi. Benim paylamm oydu. Bunu hakaret kapsamnda deerlendirdiler. Memuriyetimle ilgili, 657’ye E dediimiz ama bunlarla hemen hemen hiçbir ilgisi olmayan bir madde yüzünden memuriyetten men karar çkt. Akl alr bir uygulama deil ama adli süreçte bunlarn düzeleceini düünüyorum. in ilginç yan, o dönemde cumhurbakan olmad halde adli yarglamada da bu düzeltildi. Kamu görevlisine hakaretten adli yarglama sürüyor ama idari yargda dosyada böyle olduu bilindii halde yine de srarla benim memuriyetten men sebebim olarak Cumhurbakan’na hakaret gösterildi. O da akl alr gibi bir ey deil ama dediim gibi adli yarglamada bunlarn düzeleceini düünüyorum. Ben bu paylamm bir mizah olarak deerlendirdim. Karikatür gibi geldi bana. Karikatür de biliyorsunuz, hiciv sanatdr. Sonuçta insanlarn hem ifade özgürlüü vardr. Düündüklerini anlatabilme, gördüklerini deerlendirme, bunlar paylama hürriyeti vardr. Ben bunu ilk bandan beri srarla da söyledim, hakaret kastyla, hakaret amacyla yapmadm, hiciv olarak deerlendirdim.” dedi.

Facebok’ta sadece bir fotoraf yaymladn ve kimseye hakaret etmediini söyleyen Çiftçi, Gollum’un da kötü bir karakter olmadn belirtimti. J.R. Tolkien\'in romanndan sinemaya uyarlanan Yüzüklerin Efendisi isimli filmde yer alan Gollum, yüzüün etkisinde kalan ve yüzüe göre hakaret eden bir karakter. Aydn Tabip Odas da bir basn açklamasyla Dr. Çiftçi\'ye destek olmu, devletin banda olanlarn ar eletirilere katlanmas gerektiini ifade etmiti.

Bilgin Çiftçi’nin avukat Hicran Danman ise durumann, bilirkii raporunun gelmesi için 12 Mays 2016 tarihine ertelendiini belirtti.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..